Тұшпара қосылған асшаян сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Асшаяндар - 50 г, сәбіз - 20 г, пияз - 15 г, ақжелкен (тамыр) - 15 г, сары май - 20 г, тұшпара үшін: жарма жармасы - 20 г, сүт - 30 г, жұмыртқа - 1 дана., сары май - 20 г. Асшаяндарды қайнатады, қабығынан тазартады және кесектерге кеседі. Көкөністер тілімдерге кесіліп, майға немесе маргаринге қуырылады. Тұшпараны дайындау үшін қою тұтқыр жарма ботқасын қайнатады, салқындатады, жұмыртқа мен маймен араластырады, содан кейін алынған массадан тұшпара жасайды, оны тұзды суға қайнатады және дуршлагқа тастайды. Қуырылған көкөністерді қайнаған сорпаға салып, 5-10 минут қайнатады, асшаянның етін қосып, дәміне қарай келтіреді және 10-15 минут тұндырады. Қызмет көрсету кезінде тұшпара сорпа табағына салынады, асшаян қосылған сорпа құйылады және майдалап туралған көкке себіледі.