Кальмар немесе асшаян қосылған гүлді қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кальмар филесі (Асшаян) - 50 г, сәбіз - 20 г, пияз - 15 г, ақжелкен (Тамыр) - 15 г, гүлді қырыққабат - 50 г, май - 30 г, шөптер, тұз және дәмдеуіштер дәміне қарай. Кальмар филесі қайнатылады, жолақтарға кесіледі. Асшаяндарды қайнатады, қабығынан тазартады, талшықтарға бөледі. Қуырылған көкөністерді қайнаған сорпаға салады, 10-15 минуттан кейін гүлді қырыққабаттың жуылған гүлшоғырын салады, содан кейін сорпаны жұмсақ болғанша қайнатады, асшаяндарды немесе кальмарды салады, сорпаны дәміне қарай әкеледі және 15-20 минут қайнатады. Қызмет көрсету кезінде сорпа шөптерге себіледі.