Мидия қосылған бұршақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Мидия - 100 г, сәбіз - 20 г, пияз - 15 г, бұршақ - 30 г, ақжелкен (Тамыр) - 15 г, картоп - 30 г, май - 20 г, шөптер, тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер. Мидияларға рұқсат етіледі, тілімдерге кесіледі және туралған көкөністермен бірге қуырылады. Бұршақтарды үш есе көп суға салып, содан кейін жұмсақ болғанша қайнатады. Қайнаған сорпаға туралған картопты салып, 10-15 минут қайнатады, қайнатпасы бар бұршақты, мидиямен қуырылған көкөністерді қосып, сорпаны дайын болғанға дейін қайнатады. Сорпа тұз бен дәмдеуіштермен дәмделеді, ал өткір дәм үшін ұсақталған сарымсақ қосылады.