Бұршақ пен крутон қосылған көкөніс сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Савой қырыққабаты - 75 г, картоп - 50 г, жаңа піскен бұршақ - 40 немесе кептірілген - 20 г, сәбіз - 20 г, пияз - 20 г, пияз - 10 г, шошқа майы - 15 г, қаймақ - 15 г, тосттар - 20 г. Савой қырыққабатын дойбыға турап, 1-2 минут ыстық суға салып қойыңыз. Сәбізді тілімдерге кесіңіз, пиязды тураңыз және барлығын жаңа шошқа майына аздап қайнатыңыз, ыстық су құйыңыз, туралған картопты, жаңа ақ бұршақты, қырыққабатты, тұзды қосып, сорпаны жұмсақ қайнатыңыз. Егер сорпа кептірілген бұршақпен қайнатылса, онда оны алдымен пісіру керек. Сорпаға қаймақ пен кептірілген бидай нанының крутондарын бөлек-бөлек салып, ұсақтап тураңыз.