Бұршақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ветчина сүйектері - 25 г, ет сүйектері - 100 г, сәбіз - 20 г, пияз - 20 г, қабығы аршылған бұршақ - 70 г, қызанақ пюресі - 5 г, шошқа майы - 5 г, ұн - 10 г, лавр жапырағы, шөптер. Сорпаны ет пен ветчина сүйектерінен пісіріңіз. Сұрыпталған және жуылған бұршақтарға ұзындығы бойынша 2-4 бөлікке кесілген сәбізді салып, бұршақты бұршақ сияқты, бірақ пюре консистенциясына дейін пісіріңіз. Пиязды ұсақтап турап, жаңа шошқа майына құтқарыңыз. Дайындалған бұршақты ыстық сүзілген сорпамен біріктіріңіз (Сәбізді алып тастаңыз) және сорпа қайнаған кезде пиязды, ақ тұздықты, дәмдеуіштерді (лавр жапырағы, бұрыш), тұзды қосып, 15-20 минут қайнатыңыз. Бөлек, майдалап туралған және кептірілген крутондарға қызмет етуге болады. Сондай-ақ, ветчина, ысталған шошқа еті немесе белі бар сорпаны дайындауға болады. Бұршақ сорпасын суда қайнатуға болады.