Бұршақ қосылған маринадталған қияр (украин тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бұршақ - 30 г, тұздалған қияр - 30 г, картоп - 100 г, май - 10 г, қаймақ - 20 г, жұмыртқа - 1/4 дана., пияз - 20 г, сәбіз - 10 г, ақжелкен тамыры мен балдыркөк - әрқайсысы 5 г, лавр жапырағы, қара бұрыш бұршақ, тұз. Бұршақтарды 6 сағат бойы жібітіңіз, содан кейін жұмсақ болғанша қайнатыңыз, сорпаны сүзіңіз. Тұздалған қиярды тазалаңыз, жолақтарға кесіңіз және аздап сумен қайнатыңыз. Пияз, сәбіз, ақжелкен тамыры мен балдыркөкті сары майға құтқарыңыз. Бұршақ сорпасына су құйыңыз, қайнатыңыз, текшелерге кесілген картопты салыңыз да, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Бұқтырылған қиярды, қуырылған тамырларды және пиязды қосыңыз, 7-10 минут пісіріңіз. Пісірудің аяқталуына 5 минут қалғанда қайнатылған бұршақты салыңыз, қайнатылған қияр тұздығын, қара бұрыш бұршағын, лавр жапырағын, тұзды құйыңыз. Оттан алғаннан кейін, қаймақтың бір бөлігімен езілген шикі жұмыртқаның сарысы бар тұздықты дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде табаққа қаймақ, майдалап туралған көк салыңыз.