Етті тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бүйрек - 70 г, тұздалған қияр - 50 г, қияр тұздығы - 20 г, картоп - 40 г, сәбіз - 15 г, пияз - 25 г, ақжелкен тамыры - 10 г, балдыркөк тамыры - 10 г, інжу арпа - 10 г, аскөк, ақжелкен және балдыркөк - 5 г, қаймақ - 20 г, май - 10 г, лавр жапырағы, қара бұрыш, тәтті бұрыш, тұз. Дайындалған бүйректерді қайнаған суға (350-400 мл) салып, 25-30 минут қайнатыңыз, туралған тамырларды, буға пісірілген жармаларды, 10-15 минуттан кейін картопты, майдалап туралған пиязды қосып, картоп жұмсақ болғанша пісіріңіз. орташа отта. Содан кейін дайындалған қиярды салыңыз, дәміне қарай тұз бен қияр тұзды ерітіндісін құйыңыз, дәмдеуіштерді қосып, 10-15 минут қайнатыңыз, содан кейін бүйректің дайын екеніне көз жеткізіп, шөптерді қосып, тағы 3 минут қайнатыңыз. Қаймақты қызмет көрсету кезінде тұзды ерітіндісі бар табаққа салыңыз.