Мысықтан жасалған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Балық - 150 г, пияз - 30 г, қымыздық - 40 г, ақжелкен мен балдыркөк тамыры - әрқайсысы 5 г, тұздалған қияр - 40 г, май - 15 г, қаймақ - 20 г, ақжелкен, лавр жапырағы, бұрыш, тұз. Балықты лавр жапырағы, бұрыш бұршағы, тұз қосып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз, сорпадан алыңыз. Ақжелкен мен балдыркөк тамырын, пиязды турап, аздап қуырып, қайнаған сорпаға салып, аршылған және жолақтарға кесілген тұздалған қиярды қосыңыз. 30 минут бойы қайнатыңыз. Қымыздықты сұрыптаңыз, шайыңыз, майдалап тураңыз және сорпаға салыңыз, егер қышқыл дәм беру қажет болса, аздап қайнатылған және сүзілген қияр тұзды ерітіндісін құйыңыз. 10 минут қайнатыңыз. Пісірілген балықтың бір бөлігін, қаймақты, туралған ақжелкенді табаққа салып, қызмет етіңіз.