Тауық етінен жасалған калья
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті - 100 г, ветчина - 40 г, тұздалған қияр - 40 г, ақжелкен тамыры - 45 г, балдыркөк тамыры - 15 г, ақжелкен тамыры - 30 г, пияз - 40 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, лавр жапырағы, қара бұрыш бұршақ, ақжелкен, тұз. Тауықты пісіріңіз, бір порцияға 3-4 данадан тураңыз. Қайнаған сорпаға қуырылған пиязды, ақжелкеннің, балдыркөктің, ақжелкеннің тамырын салып, қайнатыңыз, сорпамен сұйылтылған, сарғыш түске дейін қуырылған ұнды құйыңыз, туралған ветчина, аршылған және туралған тұздалған қиярды салып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. . Пісірудің соңында дәмдеуіштерді, тауық етінің бөліктерін қосып, дәміне қарай қияр тұзды ерітіндісімен дәмдеңіз. Қаймақ пен туралған жасыл ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз.