Арпа жармасы бар тұздық және
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы жаңа піскен және ысталған майшабақ котлеттері Картоп - 100 г, інжу арпа жармасы - 20 г, пияз - 30 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры мен балдыркөк - әрқайсысы 5 г, тұздалған қияр - 30 г, май - 10 г, ақжелкен, котлеттер үшін: жаңа майшабақ - 60 г, ысталған майшабақ филесі - 20 г, пияз - 20 г, сары май - 10 г, жұмыртқа - 1/4 дана., ұн - 5 г, шөптер ақжелкен, ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Жаңа піскен және ысталған майшабақтың етін ет тартқыштан өткізіп, майдалап туралған шикі немесе қуырылған пиязды, тұзды, ұнтақталған қара бұрышты, шикі жұмыртқаны, ұнды, майдалап туралған көктерді қосыңыз. Осы массаның ішінен грек жаңғағының көлеміндей фрикаделькалар жасаңыз. Інжу арпасын жұмсақ болғанша қайнатыңыз (1 кг жарма үшін - 3 литр су), қайнаған суға қайнатпастан салып, қуырылған пияз мен сәбізді қосып, балдыркөк тамыры мен ақжелкенді текшелерге турап, шикі етіп салыңыз. . 10 минуттан кейін үлкен текшелерге кесілген картопты қосыңыз. Картоп жартылай дайын болғанға дейін қайнатылған кезде, бұқтырылған тұздалған қияр, фрикаделькалар салып, бәрін дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз. Тұздалған қиярды дәміне қарай қияр тұздығымен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде маринадталған қиярды майдалап туралған шөптермен себіңіз.