Көне сұйық солянка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Балық сорпасы - 300 г, жаңа қырыққабат - 60 г, тұздалған немесе маринадталған саңырауқұлақтар - 40 г, тұздалған қияр - 30 г, томат пюресі - 25 г, зәйтүн - 10 г, шошқа майы - 20 г, ысталған майшабақ - 20 г, пияз - 40 г, сары май - 20 г, шөптер, тұз, фрикаделькалар үшін: балық филесі - 40 г, крилл еті (асшаян) - 10 г, сүт - 15 г, пияз - 5 г , сары май - 5 г, бидай наны - 10 г, ұн - 10 г, жұмыртқа - 1/4 дана., ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Ақ қырыққабатты ұсақтап турап, қабығы мен тұқымынан аршылған, ромбтарға туралған маринадталған қиярмен, қуырылған майдалап туралған пиязбен және картоп пюресі қызанақпен қайнатыңыз. Балық сорпасына кесектерге кесілген шошқа майы мен ысталған майшабақ филесін, аздап қуырылған тұздалған немесе маринадталған саңырауқұлақтарды, зәйтүндерді, бұқтырылған көкөністерді салып, 5- 10 минут қайнатыңыз. Котлеттерді бөлек дайындаңыз: терісі мен сүйегі жоқ кесектерге кесілген балық филесін крилл етімен (Немесе асшаяндармен, краб таяқшаларымен) бірге ет тартқыштан өткізіп, майдалап туралған пиязды, сүтке малынған бидай нанын, жұмыртқа, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, жаңғақ өлшеміндегі шарлар, ұнға нан салып, сары майға қуырыңыз. Солянкаға қызмет еткен кезде фрикаделькалар мен майдалап туралған шөптерді салыңыз.