Қазақша солянка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сүйектер - 100 г, сиыр еті - 40 г, қой етінен жасалған шұжық - 25 г, қазы (Жылқы шұжығы) немесе ысталған қой еті - 25 г, сиыр тілі - 40 г, пияз - 40 г, тұздалған қияр - 40 г, томат пюресі - 25 г, сары май - 15 г, қаймақ - 30 г, ұнтақталған қара бұрыш, лавр жапырағы, тұз, тұшпара үшін: бидай ұны - 20 г, сары май - 5 г, жұмыртқа - 1/4 дана. Тұздалған қиярды қабығы мен тұқымынан аршып, қайнатып, бұрын сары майда сақталған қызанақ пюресі қосылған туралған пиязбен біріктіріңіз. Тілімдерге кесілген пісірілген ет, тіл, қой етінен жасалған шұжық, қазы қосып, сорпаның үстіне құйып, ұнтақталған қара бұрыш, лавр жапырағын салып, 5-10 минут қайнатыңыз. Ыстық қаймақ тұшпарасы мен қаймақпен бірге қызмет етіңіз.