Саңырауқұлақ солянкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бірінші әдіс Жаңа піскен ақ саңырауқұлақтар - 80 г және кептірілген - 15 г, пияз - 50 г, тұздалған қияр - 30 г, каперс - 10 г, зәйтүн - 25 г, зәйтүн - 10 г, қызанақ пюресі - 25 г, май - 10 г, қаймақ - 30 г, лимон - 1/10 дана., лавр жапырағы, қара бұрыш, шөптер, тұз. Дайындалған жаңа піскен порчини саңырауқұлақтарын қайнатыңыз, шайыңыз және ұсақтаңыз, ал сорпаны ходжеподж жасау үшін қолданыңыз. Егер саңырауқұлақтар кептірілген болса, оларды да қайнатып, сүзіп, жолақтарға кесу керек. Қайнаған саңырауқұлақ сорпасына бөлек сары майға, сосын қызанақ пюресі, туралған маринадталған қиярға салып, баяу отта 10-15 минут қайнатыңыз. Саңырауқұлақтарды, қара бұрыш бұршағын, лавр жапырағын, тұзды қосып, қайнатыңыз, содан кейін қара зәйтүн, каперс, қаймақ салып, тағы 3-5 минут қайнатыңыз. Дайын ходжеподж қосылған табаққа аршылған лимон мен шөптердің бір бөлігін салыңыз. Екінші әдіс Саңырауқұлақ сорпасы - 30 г, кептірілген ақ саңырауқұлақтар - 10 г, тұздалған саңырауқұлақтар - 40 г, жаңа қырыққабат - 30 г, ашытылған қырыққабат - 30 г, сәбіз - 15 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, қызанақ - 30 г, қаймақ - 20 г, сары май - 10 г, зәйтүн - 5 г, аскөк - 5 г, лавр жапырағы, қара бұрыш, лимон - 1/8 дана. Кептірілген саңырауқұлақтарды қайнатыңыз, оларды алыңыз, жолақтарға кесіңіз, қайтадан қайнатыңыз, жолақтарға кесілген сәбізді, ақжелкенді, балдыркөкті қосыңыз. Жаңа піскен және ашытылған қырыққабатты жұмсақ болғанша майға қуырыңыз. Тұздалған саңырауқұлақтарды күйдіріңіз, кішкене кесектерге кесіңіз. Барлық өнімдерді біріктіріңіз, дәмдеуіштерді қосыңыз және орташа отта 15 минут пісіріңіз. Дайын ходжеподжды қаймақ пен лимон шырынын қосып дәмдеңіз.