Трепангтары бар балық солянкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Теңіз алабұғасының филесі - 100 г, кептірілген теңіз қияры - 15 г, пияз - 50 г, тұздалған қияр - 40 г, каперс - 15 г, зәйтүн - 10 г, томат пастасы - 15 г, еріген сары май - 15 г, қаймақ - 20 г, лимон - 1/10 дана., ақжелкен, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз. Теңіз басының филесін шайыңыз, тілімдерге кесіңіз және лавр жапырағы мен қара бұрыш бұршағын қосып, аздап суға қайнатыңыз. Кептірілген теңіз балдырларын жылы сумен шайыңыз, ісіну үшін 24-30 сағат бойы салқын сумен жабыңыз (Суды бірнеше рет ауыстырыңыз). Дайындалған трепангтарды ішкі ағзалардың қалдықтарынан тазартып, 2-3 сағат қайнатыңыз, содан кейін кесектерге кесіңіз. Балықты пісіруден алынған қайнаған сорпаға май мен томат пастасы қосылған қуырылған пиязды, тұздалған қиярды, аршылған және жолақтарға кесілген каперстерді, трепангтарды, тұзды салып, 5-10 минут пісіріңіз. Пісірудің соңында ходжеподжды қаймақпен дәмдеңіз және қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа қайнатылған балықтың бөліктерін, қара зәйтүнді, лимон тілімін және майдалап туралған жасыл ақжелкенді салыңыз.