Трепангтары бар борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептірілген теңіз қияры - 15 г, қызылша - 100 г, қырыққабат - 80 г, сәбіз - 50 г, ақжелкен тамыры - 20 г, пияз - 50 г, картоп - 80 г, томат пастасы - 25 г, еріген сары май - 20 г, қаймақ - 20 г, қант - 5 г, сірке суы 3% - 5 г, лавр жапырағы, қара бұрыш, ақжелкен, тұз. Кептірілген теңіз балдырларын жылы сумен шайыңыз, ісіну үшін 24-30 сағат бойы салқын сумен жабыңыз (Суды 2-3 рет ауыстырыңыз). Содан кейін трепангтарды іштің бойымен кесіп, ішкі ағзалардың қалдықтарынан тазартып, 2-3 сағат қайнатыңыз. Қайнатылған теңіз қиярларын жолақтарға кесіңіз. Қызылша, сәбіз, ақжелкен тамыры, пиязды жолақтарға кесіңіз, томат пастасын, еріген сары майды, аздап суды қосып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. 20-30 минуттан кейін ақ қырыққабатты енгізіңіз және бұқтырыңыз. Трепангтарды пісіруден қалған қайнаған сорпаға туралған картопты текшелерге салыңыз, дайын болғанға дейін 10-15 минут бұрын - бұқтырылған көкөністер, лавр жапырағы, қара бұрыш бұршағы. Борщты тұз, сірке суы және қантпен дәмдеңіз. Пісірудің соңында қайнатылған трепангтарды борщқа салыңыз. Борщ қосылған табаққа қызмет еткен кезде қаймақ пен майдалап туралған жасыл ақжелкенді қосыңыз.