Теңіз қырыққабаты қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Маринадталған теңіз қырыққабаты - 100 г, қызылша - 100 г, сәбіз - 80 г, ақжелкен тамыры - 20 г, пияз - 50 г, картоп - 80 г, томат пастасы - 10 г, қант - 5 г, сірке суы 3% - 5 г, қаймақ - 20 г, лавр жапырағы, ақжелкен, қара бұрыш, тұз. Теңіз қырыққабатын қайнатыңыз, салқындатыңыз, жолақтарға кесіңіз, 8-10 сағат бойы суық тұздықпен жабыңыз. Тұздық үшін ыстық қайнаған суға тұз, қант, қалампыр, лавр жапырағын салып, 10-15 минут қайнатыңыз, содан кейін сорпаны ағызып, суытып, оған сірке суын қосыңыз. Қызылша, сәбіз, ақжелкен тамыры, пиязды белдеулеріне турап, томат пастасын, аздап су құйып, 20-30 минут қайнатыңыз, содан кейін маринадталған теңіз қырыққабатын қосып, бұқтыруды жалғастырыңыз. Қайнаған суға текшелерге кесілген картопты, 10 минуттан кейін - бұқтырылған көкөністерді, лавр жапырағын, қара бұрыш бұршағын салыңыз. Борщты тұз, сірке суы және қантпен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақ пен майдалап туралған жасыл ақжелкенді борщ қосылған табаққа салыңыз.