Теңіз қырыққабаты қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Маринадталған теңіз қырыққабаты - 100 г, қызылша - 100 г, сәбіз - 80 г, ақжелкен тамыры - 20 г, пияз - 50 г, картоп - 80 г, томат пастасы - 10 г, қант - 5 г, сірке суы 3% - 5 г, қаймақ - 20 г, лавр жапырағы, ақжелкен, қара бұрыш, тұз. Теңіз қырыққабатын қайнатыңыз, салқындатыңыз, жолақтарға кесіңіз, 8-10 сағат бойы суық тұздықпен жабыңыз. Тұздық үшін ыстық қайнаған суға тұз, қант, қалампыр, лавр жапырағын салып, 10-15 минут қайнатыңыз, содан кейін сорпаны ағызып, суытып, оған сірке суын қосыңыз. Қызылша, сәбіз, ақжелкен тамыры, пиязды белдеулеріне турап, томат пастасын, аздап су құйып, 20-30 минут қайнатыңыз, содан кейін маринадталған теңіз қырыққабатын қосып, бұқтыруды жалғастырыңыз. Қайнаған суға текшелерге кесілген картопты, 10 минуттан кейін - бұқтырылған көкөністерді, лавр жапырағын, қара бұрыш бұршағын салыңыз. Борщты тұз, сірке суы және қантпен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақ пен майдалап туралған жасыл ақжелкенді борщ қосылған табаққа салыңыз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Теңіз қырыққабаты қосылған борщ пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz