Теңіз қырыққабатынан жасалған котлеттері бар борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 100 г, қырыққабат - 90 г, сәбіз - 50 г, ақжелкен тамыры - 20 г, пияз - 50 г, картоп - 80 г, қызанақ-макарон - 25 г, еріген сары май - 20 г, қаймақ - 20 г, қант - 5 г, сірке суы 3%- 5 г, лавр жапырағы, қара бұрыш, ақжелкен, тұз, фрикаделькалар үшін: тарақ - 150 г, пияз - 50 г, жұмыртқа - 1/4 дана., ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Тарақты суда ерітіңіз, жақсылап шайыңыз, белгіленген мөлшердің жартысын тұзды суға 10 минут қайнатыңыз. Қызылша, сәбіз, ақжелкен тамыры, пиязды белдеулеріне турап, қызанақ пастасын, май, аздап су қосып, көкөністер күйіп қалмас үшін мезгіл-мезгіл араластырып қайнатыңыз. 20-30 минуттан кейін жолақтарға кесілген қырыққабатты салып, тағы 20-30 минут қайнатыңыз. Қабыршақты қайнатқаннан кейін қалған қайнаған сорпаға текшелерге кесілген картопты, ал дайын болғанға дейін 10-15 минут бұрын бұқтырылған көкөністерді, лавр жапырағын, қара бұрыш бұршағын салыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін борщты тұз, сірке суы және қантпен дәмдеңіз. Котлеттерді дайындау үшін қайнатылған және шикі қабыршақтың жартысын пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіп, оған тұз, ұнтақталған қара бұрыш, жұмыртқа қосып жақсылап араластырыңыз. Алынған массаны кішкене шарлар түрінде кесіңіз және аз мөлшерде суға қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде борщ қосылған табаққа фрикаделькалар, қаймақ салып, майдалап туралған ақжелкен немесе аскөк себіңіз.