Қызылша шыңдары бар борщ (Жазғы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Үсті бар қызылша - 100 г, картоп - 80 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз немесе пияз - 20 г, цуккини - 50 г, қызанақ - 40 г немесе томат пюресі - 15 г, еріген сары май - 10 г, сірке суы 3% - 5 г, қаймақ - 10 г, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, аскөк. Тамырлар мен пиязды тілімдерге, қызылша шламын 2-3 см кесектерге кесіңіз де, барлығын еріген сары майға бірге құтқарыңыз. Қызылша жапырақтарын шайыңыз және ұсақтаңыз. Цуккини мен картопты аршып, тілімдерге кесіңіз. Қайнатылған көкөністерді қайнаған сорпаға, көкөніс сорпасына немесе суға салып, қайнатыңыз, қызылша жапырақтарын, картопты қосып, 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 7-10 минут қалғанда цуккини, қызанақ, тұз, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш салып, борщты сірке суымен дәмдеңіз. Үстелге борщ қосылған табаққа салған кезде қаймақ салып, шөптерді себіңіз.