Беларусь борщы - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ветчина сүйектері - 100 г, сиыр еті - 80 г, ірімшік - 20 г, қызылша - 80 г, картоп - 80 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, қызанақ пюресі - 25 г, шошқа майы еріген - 10 г, ұн - 5 г, қант - 5 г, 3% сірке суы - 5 г, қаймақ - 15 г, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, шөптер. Ветчина сүйектерін сиыр етінің төс етімен бірге пісіріңіз. Сәбізді, ақжелкенді және пиязды белдеулеріне турап, шошқа майына 10 минут қайнатыңыз, содан кейін қызанақ пюресін қосып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Қызылшаны қабығында пісіріңіз, қабығын аршыңыз және тураңыз. Сорпаға тілімдерге кесілген картопты салып, қайнатыңыз, қайнатылған қызылшаны, құтқарылған ұнды, тамырларды, пиязды, лавр жапырағын, ұнтақталған қара бұрышты салып, 10-15 минут қайнатыңыз. Соңында борщты қант пен сірке суымен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде табаққа ет, шұжық, қаймақ салып, шөптерге себіңіз.