Хмельницкий стиліндегі борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа еті - 50 г, сүйек - 50 г, қызылша - 60 г, қырыққабат - 75 г, картоп - 100 г, ақжелкен тамыры - 10 г, сәбіз - 20 г, пияз - 15 г, томат пюресі - 15 г, ұн - 5 г, шошқа майы - 10 г, қант - 5 г, қызылша квасы - 75 г, қаймақ - 10 г, 3% сірке суы - 5 г, ащы қара бұрыш, лавр жапырағы, тұз. Қызылшаны қышқылданған суда жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз, белдеулеріне кесіңіз, тұз, сірке суын, май, қант қосып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Жарты сақинаға кесілген пиязды және жолақтарға кесілген тамырларды маймен және пюре қызанақпен құтқарыңыз. Сорпаға туралған картопты, туралған қырыққабатты салып, 10-15 минут қайнатыңыз. Содан кейін қызылша, қуырылған тамырлар мен пиязды, туралған болгар бұрышын, қуырылған ұнды, қара ащы бұрышты, лавр жапырағын, тұзды қосып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Дайын борщты қызылша квасымен және шошқа майымен езілген сарымсақпен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақты борщқа салыңыз, сарымсақ тұздығына себілген бұршақ қосылған пирогтарға бөлек қызмет етіңіз.