Сиыр еті - 50 г, қызылша - 60 г, картоп - 100 г, індет-
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы ков - 20 г, ақжелкен тамыры - 5 г, пияз - 10 г, жасыл пияз - 15 г, қымыздық - 50 г, шпинат - 50 г, томат пюресі - 15 г, қант - 5 г, сірке суы 3% - 5 г, ұн - 5 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, лавр жапырағы, ащы қара бұрыш, тұз, аскөк. Қызылшаны жолақтарға кесіңіз, тұз себіңіз, сірке суын, томат пюресін, қантты, сорпадан жиналған майды қосып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Сәбізді, ақжелкенді, пиязды жолақтарға кесіңіз және оларды еріген сары майға ағызыңыз. Қайнаған сорпаға тілімдерге кесілген картопты салып, қайтадан қайнатыңыз, бұқтырылған қызылшаны, қуырылған тамырларды қосып, борщты жұмсақ болғанша пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін 7-10 минут бұрын борщқа майдалап туралған қымыздық, шпинат жапырақтарын (Немесе оларды өз шырынында алдын ала қайнатыңыз), жасыл пиязды салып, ақ тұздық пен дәмдеуіштермен (лавр жапырағы, қара ащы бұрыш) дәмдеңіз. бұрыш). Қызмет көрсету кезінде табаққа ет, қаймақ бөлігін салып, аскөк себіңіз.