Тұздалған және жаңа піскен майшабақтан жасалған котлеттері бар борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 50 г, жаңа қырыққабат - 80 г, картоп - 50 г, сәбіз - 15 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, қызанақ пюресі - 5 г, сірке суы 3% - 5 г, қант - 3 г, қаймақ - 20 г, шөптер, фрикаделькалар үшін: жаңа майшабақ - 50 г, тұздалған майшабақ - 30 г, жұмыртқа - 1/4 дана., пияз - 40 г, ұн - 3 г, өсімдік майы - 10 г, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, жасыл ақжелкен. Тазартылған қызылшаны жолақтарға кесіңіз, су, қант, томат пюресі, май, лимон қышқылы немесе сірке суын қосып, 40-50 минут қайнатыңыз. Жолақтарға кесілген пияз мен сәбізді баяу отта қуырыңыз. Жаңа қырыққабатты ұсақтап турап, қайнаған сорпаға немесе суға салып, жартылай дайын болғанша пісіріп, картопты, қуырылған пиязды, сәбізді, шикі, жолақтарға кесілген, ақжелкен тамырын қосып, 10 минут пісіріңіз. Содан кейін қызылшаны қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-7 минут бұрын фрикаделькалар, лавр жапырағы, бұрыш бұршағы, тұз салып, фрикаделькалар дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақты борщқа салыңыз да, шөптерге себіңіз. Котлеттер келесідей дайындалады: майшабақ целлюлозасын қабырға сүйектерінсіз жуыңыз, сығыңыз және ет тартқыштан өткізіңіз, майдалап туралған пиязды, шикі жұмыртқаны, ірімшікпен аздап қуырылған бидай ұнын, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, жасыл қосыңыз. ақжелкен, бәрін жақсылап араластырыңыз және осы массадан салмағы 20-25 г дөңгелек шарлар жасаңыз.