Жасыл бұршақ бұршақтары мен гогошарлары бар борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 80 г, жаңа қырыққабат - 60 г, жұмыртқа - 30 г, жасыл бұршақ - 30 г, сәбіз - 10 г, балдыркөк тамыры - 10 г, ақжелкен тамыры - 10 г, үй жануарларының тамыры - 10 г, репа - 10 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 5 г, өсімдік майы - 20 г, 3% сірке суы - 5 г, қант - 3 г, қаймақ - 20 г, ащы томат тұздығы - 10 г, шөптер, тұз. Аршылған, жолақтарға кесілген қызылшаны маймен, сорпамен, пюре қызанақпен, сірке суымен бірге жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Сәбізді, ақжелкенді, балдыркөкті, ақжелкенді, шалқанды жолақтарға кесіңіз, жұмыртқаны сабақтар мен тұқымдардан тазалаңыз, сонымен қатар жолақтарға кесіңіз, пиязды тураңыз. Барлығын араластырып, май қосып, жартылай дайын болғанға дейін жіберіңіз. Жасыл бұршақ дәндерін жолақтардан тазалаңыз және 2-3 бөлікке кесіңіз. Қайнаған сорпаға жолақтарға кесілген жаңа қырыққабатты салып, 10 минут қайнатыңыз, бұршақ түйіршіктерін қосып, тағы 5-7 минут пісіріңіз, қуырылған көкөністерді енгізіңіз және баяу отта тағы 5-10 минут пісіріңіз. Пісірудің соңында бұқтырылған қызылшаны салып, ыстық томат тұздығы мен қантпен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақ салып, майдалап туралған шөптерге себіңіз.