Бұршақ қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 80 г, жаңа қырыққабат - 40 г немесе ашытылған - 30 г, құрғақ бұршақ - 25 немесе консервіленген бұршақ - 50 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 15 г, ұн - 5 г, ас маргарині - 10 г, қант - 3 г, сірке суы 3% - 8 г, қаймақ - 10 г, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер. Бұршақ пен қызылшаны жұмсақ болғанша бөлек пісіріңіз. Тамырларды тілімдерге кесіңіз, пиязды тураңыз және барлығын маймен және пюре қызанақпен бірге құтқарыңыз. Қырыққабатты дойбыға, картопты текшелерге кесіңіз. Қырыққабатты қайнаған сорпаға немесе суға салып, қайтадан қайнатыңыз, тамырларды, картопты, туралған қызылшаны қосыңыз (Қызылшаның қайнатпасын сақтаңыз) және 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 5-10 минут қалғанда бұршақты қайнатпамен, дәмдеуіштермен (лавр жапырағы, бұрыш) салып, ақ тұздықты, қызылшаның сүзілген қайнатпасын құйып, дәміне қарай тұз, қант және сірке суын құйыңыз.