Орысша борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 100 г, қырыққабат - 60 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 15 г, ұн - 5 г, ас маргарині - 10 г, қант - 5 г, сірке суы 3% - 8 г, қаймақ - 10 г, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер. Бірінші әдіс Жолақтарға немесе тілімдерге кесілген қызылшаны май, пюре қызанақ, қант қосылған жабық ыдыста бұқтырады. Қызылшаның түсін сақтау үшін (жағдайына байланысты) 2-3 г сірке суын қосуға болады. Қызылшаның күйіп кетуіне жол бермеу үшін оны араластырады, қажет болған жағдайда сорпа немесе су қосады. Қызылшаны алдымен қатты отта қайнату керек, ал қызылша қайнап, тұнған кезде қыздыру азаяды және тек төмен температурада қайнатылады. Піскен қызылшаны 30-40 минут, жас қызылшаны 10-15 минут қайнатыңыз. Қайнаған сорпасы бар қазанға жаңа қырыққабат салып, қазанның ішіндегісін қайнатыңыз, бұқтырылған қызылшаны, қуырылған тамыр мен пиязды қосып, борщты 20-30 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын борщты ақ тұздықпен дәмдеңіз, дәмдеуіштерді (лавр жапырағы, бұрыш), тұзды салыңыз. Борщты қырыққабатпен бірдей қайнатыңыз, бірақ қырыққабатты маймен алдын ала қайнатыңыз. Қырыққабатты сығыңыз, егер ол өте қышқыл болса, оны суық сумен шайыңыз, қазанға салыңыз, қырыққабат күйіп қалмас үшін май, аздап сорпа немесе су құйыңыз, содан кейін қазанды қақпақпен жауып, 1,5-2,5 сағат қайнатыңыз. . Борщқа тиісті түс беру үшін қызылша инфузиясы дайындалады. Ол үшін жақсылап жуылған қызылша түйнектерін ұсақтап турап немесе үккіштен өткізіп, ыстық сорпасы бар ыдысқа (500 г қызылшаға 1 литр) салып, сірке суын, қышқыл квас немесе тұздалған көкөністерден тұзды ерітінді қосып, қайнатыңыз. Содан кейін инфузияны пештің үстінде 15-20 минут ұстаңыз, содан кейін сүзгіден өткізіңіз. Қызмет көрсетер алдында борщ қосылған табаққа бір ас қасық инфузия қосыңыз немесе борщқа қызмет етер алдында оның қажетті мөлшерін қазанға құйыңыз. Екінші әдіс Аршылған және жуылған қызылшаны аздап сірке суы немесе басқа тағамдық қышқыл қосылған суда бөлек пісіріңіз. Қайнатылған қызылшаны жолақтарға кесіңіз немесе тілімдерге кесіңіз. Жаңа қырыққабатты қайнап жатқан сорпасы немесе қайнатпасы бар қазанға салыңыз, қайнатыңыз және қызанақ пюресі қосылған қызылша, қызылша мен сірке суын қосыңыз. Борщты қайнатыңыз, тұз бен қант қосып дәмдеңіз және бірінші әдісте сипатталғандай қызмет етіңіз. Бұл әдіс қарапайым, қызылшаның түсі ашық, дәмі жұмсақ, консистенциясы жұмсақ. Қаймақты қызмет көрсетер алдында табаққа салыңыз да, шөптерге себіңіз, қаймақты тұздық ыдысында бөлек беруге болады. Борщқа сүзбе немесе жарма қосылған ірімшіктерге қызмет етуге болады.