Чех тіліндегі борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа еті - 100 г, қызылша - 50 г, жаңа қырыққабат - 50 г, пияз - 20 г, балдыркөк тамыры - 10 г, қызанақ - 20 г, кептірілген саңырауқұлақтар - 5 г, ұн - 10 г, шошқа майы - 10 г, бағалау- 20 г, тұз, дәміне қарай 3% сірке суы. Қызылшаны тазалаңыз, тілімдерге кесіңіз, тұз себіңіз, қызылша толығымен жабылатын етіп суық су құйыңыз, аздап қайнатыңыз, оттан алыңыз және қызылша ашыта бастағанша бірнеше күн тұрыңыз. Пияз, балдыркөкті шошқа майына құтқарыңыз. Қырыққабатты ұсақтап тураңыз, кептірілген саңырауқұлақтарды қайнатыңыз және жолақтарға кесіңіз, қызанақты тілімдерге кесіңіз. Майлы шошқа етін текшелерге кесіңіз, алынған қызылша квасын, суды құйыңыз (1:1) және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Содан кейін маринадталған қызылша, қырыққабат, саңырауқұлақтар, қызанақ, қуырылған тамырларды қосып, борщты қуырылған ұнмен дәмдеңіз де, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Ең соңында тұз қосып, қажет болса сірке суын қосыңыз, сонда борщ тәтті және қышқыл дәмге ие болады. Қызмет көрсету кезінде қаймақты борщқа салыңыз немесе үстелге сүт құйыңыз.