Бау-бақша стиліндегі борщ (Поляк тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 80 г, жаңа қырыққабат - 60 г, картоп - 50 г, сәбіз - 20 г, пияз - 20 г, балдыркөк тамыры - 5 г, ақжелкен тамыры - 10 г, тәтті жасыл бұрыш - 15 г, қызанақ - 40 г, ұн - 5 г, қара нан - 20 г, өсімдік майы - 10 г, 3% сірке суы - 5 г, қаймақ - 20 г немесе қышқыл сүт - 30 г, тұз, зире, қара бұрыш- бұршақ, лавр жапырағы, шөптер ақжелкен, балдыркөк. Бірінші әдіс Жаңа піскен ақ қырыққабатты ұсақтап турап, қайнаған суға, тұздалған және қышқылдандырылған сірке суына құйыңыз. 2-3 минуттан кейін қырыққабатты сүзіп, тұзды сумен жауып, орташа отта жартылай дайын болғанға дейін пісіріп, майдалап туралған картопты қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Өсімдік майына майдалап туралған пиязды қуырып, қалған майдалап туралған көкөністерді қосып, бірнеше минут бұқтырып, ұн сеуіп, нан тілімдерін турап, үстіне су құйып, баяу отта пісіріңіз. Қырыққабат пен картопты бұқтырылған көкөністермен біріктіріп, зире, қара бұрыш және лавр жапырағын қосыңыз. Қажет болған жағдайда қайнаған су құйыңыз, қайнатыңыз және оттан алыңыз. Борщты қаймақпен немесе қышқыл сүтпен дәмдеңіз де, майдалап туралған шөптермен себіңіз. Екінші әдіс Қызылша - 80 г, қырыққабат - 50 г, картоп - 50 г, ақжелкен тамыры - 10 г, балдыркөк тамыры - 5 г, маринадталған саңырауқұлақтар - 20 г, өсімдік майы - 20 г, ұн - 5 г, нан квасы - 50 г, тұз, қара бұрыш, зире, аскөк, ақжелкен. Туралған қырыққабат пен туралған картопты тұзды суға салып, қайнатыңыз және баяу отта пісіріңіз. Тазартылған тамырларды үккіштен өткізіп, өсімдік майына жұмсақ болғанша қайнатыңыз, содан кейін саңырауқұлақтар мен аздап сумен бірге қырыққабат пен картопқа қосыңыз. Тазартылған және туралған қызылшаны нан квасында 2 сағат ұстаңыз, содан кейін жұмсақ болғанша қайнатыңыз, зире қосыңыз. Пісірілген көкөністер мен қызылшаны біріктіріп, қайнатыңыз, содан кейін отты азайтып, баяу отта пісіруді жалғастырыңыз. Өсімдік майына ұннан жасалған тұздықты қосып, 10 минуттан кейін оттан алып, қара бұрыш, ақжелкен мен аскөк қосып дәмдеңіз.