Венгр тіліндегі борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті - 80 г, құс еті - 40 г, ақжелкен тамыры - 5 г, балдыркөк тамыры - 5 г, пияз - 15 г, ашытылған қырыққабат - 50 г, қызылша - 60 г, картоп - 50 г, еріген шошқа майы - 20 г, нан квасы - 300 г (Немесе қырыққабат тұздығы мен су - әрқайсысы 150 г), нан - 15 г, қызыл шарап - 25 г, қант - 3 г, қара бұрыш, ұнтақталған қызыл бұрыш, тұз. Майдалап туралған пиязды қыздырылған майға қуырып, туралған етті бөліктерге бөліп, аздап қуырып, қызыл бұрыш себіңіз. Туралған көкөністерді қосып, бәрін аздап қайнатыңыз да, нан квасын немесе қырыққабат тұздығы мен су қоспасын құйыңыз. Содан кейін шамамен туралған қырыққабат пен нан тілімдерін салыңыз. Су қосып, барлық өнімдер жұмсақ болғанша пісіріңіз. Борщты тұздап, қант, шарап, қара бұрыш қосып, оттан алыңыз.