Киевтік борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті - 30 г, қой еті - 30 г, қызылша - 60 г, қырыққабат - 80 г, картоп - 70 г, үрме бұршақ - 10 г, сәбіз - 10 г, балдыркөк тамыры - 5 г, ақжелкен тамыры - 5 г, пияз - 15 г, қызанақ - 80 г немесе томат пюресі - 15 г, малынған алма - 20 г, қызылша квасы - 100 г, шошқа майы - 5 г, еріген сары май - 10 г, қант - 5 г, қаймақ - 15 г, тәтті бұрыш, лавр жапырағы, тұз, ақжелкен, аскөк. Сиыр етін қызылша квасымен, сумен құйып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қызанақтарды турап, еріген сары майға салып, електен сүртіңіз. Жолақтарға кесілген қызылшаны майдалап туралған қой еті қосылған сорпада бұқтырыңыз. Пияз мен тамырды жолақтарға кесіңіз де, сорпадан алынған майға құтқарыңыз. Сорпаға туралған картопты, ұсақталған қырыққабатты салып, 5-7 минут қайнатыңыз, содан кейін сақталған тамырларды, қой етімен бұқтырылған қызылшаны, пюре қызанақтарын, туралған суланған алмаларды, бұрын қайнатылған үрме бұршақтарды, шикі пияз және шөптермен езілген шошқа майын, лавр жапырағын, хош иісті бұрыш бұршағы, қант, тұз, қызылша квасы. Қызмет көрсету кезінде табаққа қаймақ салып, шөптерге себіңіз. Борщ Львов сүйегі - 100 г, шұжықтар - 50 г, қызылша - 100 г, картоп - 100 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, еріген сары май - 10 г, сірке суы 3%- 5 г, томат пюресі - 15 г, қант - 5 г, ащы қара бұрыш, лавр жапырағы, шөптер, тұз. Қызылшаны жуып, қабығында тұзды суға сірке суын қосып, жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз, содан кейін судан алып тастаңыз, қабығын аршып, белдеулеріне кесіңіз де, пюре қызанақпен 20-30 минут қайнатыңыз. Сүзілген сүйек сорпасына тілімдерге кесілген картопты салып, қайнатыңыз, дайындалған қызылшаны, аздап қуырылған сәбізді, ақжелкен мен пиязды, қант, лавр жапырағын, ыстық бұрыш бұршағын, тұзды қосып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. жолақтарға кесіңіз. Дайын, 30-40 минут тұндырылған борщқа қызылша квасын құйыңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа майдалап туралған қайнатылған шұжықтарды, қаймақ салып, аскөк себіңіз.