Алма қосылған киевтік борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 400 г сиыр еті, 100 г қой еті (төс еті), 2 қызылша, 300 г қырыққабат, 250 г картоп, 40 г бұршақ, 1 сәбіз, 2 алма, 2 ас қасық томат пюресі, 20 г бекон, 20 г тұздалған шошқа майы, 1 - 2 пияз, 2 кесе қызылша квасы, 1 ас қасық түйіршіктелген қант, 50 г қаймақ, балдыркөк және ақжелкен. Қызылша квасы. 300 г қызылша, 2 л су, 1 стакан қант, 15 г ашытқы. Қызылшаны ұсақтап турап, 1 сағат қайнатыңыз, сорпаны сүзіңіз, қант қосыңыз, салқындатыңыз, ашытқыны салып, жылы жерде бір тәулікке қалдырыңыз. Содан кейін бөтелкеге құйыңыз және суыққа қойыңыз. Сиыр етін қызылша квасымен, сумен құйып, орташа отта пісіріңіз. Сәбіз, ақжелкен мен пиязды салуға дайын болғанға дейін 30- 40 минут бұрын. Жолақтарға кесілген қызылшаны майдалап туралған қой етімен және пюре қызанақпен бұқтырыңыз. Туралған қырыққабатты, туралған картопты қайнаған сорпаға салып, жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. Пісірілген үрме бұршақ, тұздалған тамырлар мен пиязды, қой етімен бұқтырылған қызылшаны, квас, қант, бекон, шикі пияз және ақжелкенмен ұсақталған, туралған алма, хош иісті бұрыш қосып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Пісірудің соңында лавр жапырағын қосыңыз. Қызмет көрсету кезінде борщты қаймақпен дәмдеңіз және шөптерге себіңіз.