Картоп пен кальмар қосылған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кальмар - 150 г, ашытылған қырыққабат - 100 г, картоп - 100 г, сәбіз - 70 г, ақжелкен тамыры - 20 г, пияз - 50 г, томат пастасы - 20 г, өсімдік майы немесе маргарин - 30 г, жасыл пияз - 25 г, қаймақ - 20 г, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз. Дайындалған кальмарды жақсылап шайыңыз, тұзды суға баяу отта 3-5 минут қайнатыңыз және жолақтарға кесіңіз. Қырыққабат, егер ол өте қышқыл болса, суық сумен жуылады және аздап сығылады. Содан кейін кастрюльге салыңыз, томат пастасын (рецептте көрсетілген мөлшердің жартысы), майды, аздап суды қосып, 1-2 сағат қайнатыңыз. Сәбізді, пиязды, ақжелкеннің тамырын белдеулеріне турап, қалған томат пастасы қосылған майға қуырыңыз. Қырыққабатты бұқтырудың аяқталуына 10-15 минут қалғанда қуырылған тамырлар мен пиязды енгізіңіз. Қайнаған суға картопты тұтас түйнектерге немесе тілімдерге салып, 15-20 минут қайнатыңыз, содан кейін бұқтырылған қырыққабат, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз, кальмар қосып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде қырыққабат сорпасы бар табаққа қаймақ пен майдалап туралған жасыл пиязды салыңыз.