Херсон тіліндегі құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ұсақ балықтар - 100 г, көксерке немесе табан, немесе шортан - 100 г, картоп - 120 г, пияз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, томат пюресі - 15 г, май - 5 г, шошқа майы - 5 г, сарымсақ - 2 г, ақжелкен, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз. Ұсақ балықтардан және балықтан жасалған тамақ қалдықтарынан лавр жапырағы мен қара бұрыш бұршағын қосып, сорпаны қайнатыңыз, сүзгіден өткізіңіз. Қайнаған сорпаға туралған картопты, майдалап туралған пиязды, ақжелкен тамырын салып, 10-15 минут қайнатыңыз, содан кейін терісі мен сүйегі жоқ балықтың бөліктерін, майға қуырылған картоп пюресі қызанағын, тұзды қосып, тағы 10-15 минут пісіріңіз. . Құлақты шошқа майымен, ұсақталған сарымсақпен дәмдеңіз. Майдалап туралған жасыл ақжелкенге себіңіз, қызмет етіңіз.