Сарбаздар сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет - 80 г, ашытылған қырыққабат - 100 г, картоп - 60 г, сәбіз - 15 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, ұн - 5 г, шошқа майы - 10 г, ұнтақталған қара бұрыш, лавр жапырағы, тұз. Ет сорпасын ағызып, қайнатыңыз, жуылған қырыққабатты салып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Сәбіз, ақжелкен мен пиязды қосыңыз, қызанақ пюресі қосылған шошқа майына қуырыңыз, картопты үлкен тілімдерге бөліп, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Содан кейін сорпамен сұйылтылған қуырылған ұнды қосып, тұз, лавр жапырағы мен бұрыш қосып дәмдеңіз.