Жылқы скумбриясынан жасалған құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Балық - 170 г, картоп - 200 г, сәбіз - 30 г, пияз - 30 г, ақжелкен тамыры - 15 г, май - 10 г, ақжелкен немесе аскөк, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз. Пияз, ақжелкен тамыры, лавр жапырағы мен қара бұрыш бұршағы қосылған бастар мен тамақ қалдықтарынан сорпаны пісіріп, ағызыңыз. Қайнаған сорпаға туралған картопты және аздап қуырылған, майдалап туралған ақжелкен тамырын, сәбізді, пиязды салып, баяу отта 15 минут қайнатыңыз. Терісі мен сүйегі жоқ балық кесектерін, тұзды, лавр жапырағын, бұрыш бұршағын қосып, балық дайын болғанға дейін 10-15 минут пісіруді жалғастырыңыз. Қызмет көрсету кезінде құлаққа майдалап туралған ақжелкен немесе аскөк себіңіз.