Балық консервілері қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Табиғи балық консервілері - 100 г, жаңа қырыққабат - 150 г, репа - 40 г, сәбіз - 40 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 50 г, жасыл пияз - 20 г, томат пюресі - 25 г немесе қызанақ - 50 г, май - 20 г, қаймақ - 20 г, лавр жапырағы, қара бұрыш, ақжелкен немесе аскөк, тұз. Шалғам, сәбіз, ақжелкен тамыры, пияз және жасыл пиязды текшелерге турап, майға қуырыңыз. Қайнаған сорпаға немесе суға 2х2 см төртбұрыштап туралған қырыққабатты салып, қайнатыңыз, қуырылған көкөністерді, ақжелкен мен балдыркөк шоғырын қосып, 20-25 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 5-10 минут қалғанда тұз, лавр жапырағы, қара бұрыш бұршағын, майға қуырылған, қабығынан тазартылған және тілімдерге кесілген жаңа піскен қызанақты немесе қызанақ пюресін, балық консервілерінен сұйықтық қосыңыз. Қырыққабат сорпасы бар табаққа қыздырылған балық консервілерін, қаймақ пен майдалап туралған жасыл ақжелкенді, аскөкті немесе жасыл пиязды салыңыз.