Майшабақ қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Балық - 150 г, қызылша - 100 г, сәбіз - 70 г, жаңа қырыққабат - 80 г, ақжелкен тамыры (Балдыркөк) - 20 г, томат пастасы - 25 г, сірке суы 3% - 5 г, пияз - 40 г, жасыл пияз - 20 г, өсімдік майы - 30 г, қаймақ - 20 г, ақжелкен, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз. Жаңа піскен немесе мұздатылған майшабақты филе етіп тураңыз. Қызылша мен сәбізді ірі үккіштен өткізіп, аздап су, томат пастасы, өсімдік майын қосып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз, содан кейін сірке суын құйыңыз. Ақжелкеннің немесе балдыркөктің тамырын жолақтарға кесіңіз, пиязды тураңыз және барлығын бірге өсімдік майына қуырыңыз. Қайнаған суға туралған жаңа қырыққабатты, бұқтырылған қызылша мен сәбізді, қуырылған пияз мен тамырды, майшабақ филесін салып, 20-30 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын борщқа ыстық сорпамен, тұзбен, қара бұрыш бұршағымен, лавр жапырағымен сұйылтылған кілегейге дейін кептірілген бидай ұнын қосыңыз. Борщ қосылған табаққа қызмет еткен кезде қаймақ салып, майдалап туралған ақжелкен себіңіз. Мұндай борщты треска, қарақұйрық, ақбөкен, ақбөкен, мерудан дайындауға болады.