Мидия қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қайнатылған мидия - 50-75 г, қызылша - 100 г, ақ қырыққабат - 100 г, сәбіз - 50 г, ақжелкен тамыры - 20 г, пияз - 40 г, картоп - 80 г, томат пастасы - 25 г, еріген сары май немесе маргарин - 30 г, қаймақ - 20 г, сірке суы 3% - 5 г, қант - 5 г, сарымсақ - 2 г, ақжелкен, лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз. Дайындалған мидияларды қайнатыңыз, тураңыз және туралған пиязбен бірге еріген сары майға немесе маргаринге қуырыңыз. Аршылған қызылшаны, сәбізді, ақжелкеннің тамырын, пиязды жолақтарға кесіңіз, кастрюльге салыңыз, томат пастасын, майды, аздап суды қосып, көкөністер күйіп қалмас үшін мезгіл-мезгіл араластырып қайнатыңыз. Бұқтыруды бастағаннан кейін 20-30 минуттан кейін туралған ақ қырыққабатты қосып, тағы 20-30 минут қайнатуды жалғастырыңыз. Мидияларды қайнатқаннан кейін қалған қайнаған сорпаға текшелерге немесе тілімдерге кесілген картопты, ал дайын болғанға дейін 10-15 минут бұрын бұқтырылған көкөністерді, лавр жапырағын, қара бұрыш бұршағын және мидияларды салыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін борщты тұз, сірке суы және қантпен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде қаймақ, майдалап туралған ақжелкен немесе аскөк, майдалап туралған сарымсақты борщқа салыңыз. Ескертпе. Мидиялар тірі күйінде раковиналарда, қайнатылған және мұздатылған брикеттерде немесе консервілер түрінде сатылымға шығарылады. Қабықтағы мидияларды келесідей өңдеу керек: қабықтарды пышақпен тазалап, суық суға бірнеше сағат салып қояды, сосын ағын сумен жақсылап шайып, үстіне суық су құйып, 15-20 минут қайнатады. Пісірілген етті раковиналардан бөліп алыңыз, жылы қайнаған суға шайыңыз. Пісірілген мұздатылған мидияларды суық суда немесе ауада ерітіп, жақсылап шайып тастау керек.