Кальмар қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кальмар - 100 г, қызылша - 100 г, ақ қырыққабат - 100 г, сәбіз - 50 г, ақжелкен тамыры - 20 г, пияз - 50 г, картоп - 80 г, томат пастасы - 25 г, шошқа майы - 15 г, қаймақ - 20 г, шошқа майы - 10 г, сірке суы 3% - 5 г, сарымсақ - 5 г, ақжелкен, тұз. Кальмарды суық сумен жақсылап шайып, тұзды суға баяу отта 3-5 минут қайнатыңыз. Пісірілген кальмарды текшелерге кесіп, майдалап туралған бекон майымен және пиязбен қуырыңыз. Қызылша, сәбіз, ақжелкен тамыры, пиязды белдеулеріне турап, шошқа майы, томат пастасы мен сірке суын қосып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Қайнаған суға туралған ақ қырыққабатты, 10-15 минуттан кейін текшелерге кесілген картопты салыңыз. Пісірудің соңында бұқтырылған қызылша мен тамырды, кальмарды, тұзды, қантты қосыңыз. Борщты ұсақталған сарымсақпен, майдалап туралған шөптермен дәмдеңіз, қызмет еткен кезде қаймақ салыңыз.