Консервіленген шпинаттан және қымыздықтан жасалған жасыл борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Консервіленген қымыздық-пюре - 25 г, шпинат-пюре - 50 г, картоп - 120 г, ақжелкен тамыры - 10 г, сәбіз - 20 г, қызылша - 20 г, пияз - 20 г, ұн - 5 г, сірке суы 3% - 5 г, қаймақ - 15 г, еріген сары май - 10 г, жұмыртқа - 1/2 дана., ақжелкен, тәтті бұрыш, тұз. Қызылшаны жолақтарға кесіңіз, сірке суын, тұзды себіңіз, сорпаны қосыңыз және жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Пиязды, сәбізді, ақжелкенді тазалаңыз, жолақтарға кесіңіз, аздап қуырыңыз, кептірілген ұнды қосыңыз, қызылшамен араластырыңыз және тағы 8-10 минут қайнатыңыз. Картопты аршып, үлкен текшелерге кесіңіз, қайнаған сорпаға немесе суға салып, 10-12 минут қайнатыңыз, тамыры, пияз және ұн қосылған бұқтырылған қызылшаны, консервіленген шпинат пен қымыздықты, тұзды, қантты, хош иісті бұрышты қосып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. . Қызмет көрсету кезінде қаймақ, қайнатылған жұмыртқаны борщқа салып, үстіне ақжелкен себіңіз.