Көктемгі жасыл борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы балықпен Балық - 100 г, картоп - 60 г, жасыл салат, қымыздық, шпинат - 80 г, сәбіз - 15 г, балдыркөк тамыры - 10 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, зәйтүн майы - 10 г, қаймақ - 20 г, қызылша - 60 г, жұмыртқа - 1 дана., қант - 5 г, жұмыртқаның сарысы - 2 дана., аскөк, тұз. Дайындалған балық филесін (Аргентина, зубан, көк балық, макрурус, капитан балығы, треска) қайнатыңыз. Жас сәбізді, ақжелкен мен балдыркөк тамырын, жас қызылшаны, пиязды белдеулеріне турап, қуырылған табаға салыңыз, сары май, балық сорпасын қосып, 15-20 минут қайнатыңыз. Жасыл салат, қымыздық, шпинатты жақсылап шайыңыз, дуршлагқа салыңыз, қайнаған суға құйыңыз және белдеулеріне кесіңіз. Қайнаған балық сорпасына тілімдерге кесілген картопты салып, баяу отта 10 минут қайнатыңыз, дайындалған шөптерді қосып, тағы 5 минут қайнатыңыз, содан кейін бұқтырылған көкөністерді, тұзды, қантты қосып, қайнатыңыз және оттан алыңыз. . Сарысын қаймақпен шайқаңыз, борщқа құйыңыз және араластырыңыз. Пісірілген балықты, майдалап туралған қатты пісірілген жұмыртқаны, қаймақты борщ қосылған табаққа салып, туралған аскөк себіңіз.