Днепр құлағы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ұсақ балықтар (шырша, алабұға) - 150 г, жаңа көксерке немесе капитан, немесе теңіз алабұғасы - 170 г, пияз - 25 г, ақжелкен мен балдыркөк тамыры - 10 г, картоп - 60 г, шошқа майы - 5 г, ақжелкен - 5 г, ботқа арналған тұз: тары немесе күріш - 15 г, балық сорпасы - 40 г, өсімдік майы - 5 г, май - 5 г, жұмыртқа - 1/4 дана., тұз. Желбезектері мен көздері жоқ ұсақ ішекті балықты шайып, салқын сумен жауып, майсыз қуырылған пиязды, ақжелкен тамырын және балдыркөкті қосып, балық қайнағанша пісіріңіз. Дайын сорпаны сүзіп, оның бір бөлігін ботқа дайындау үшін қалдырыңыз. Қайнаған балық сорпасына тілімдерге кесілген картопты салып, 10-15 минут қайнатыңыз, содан кейін терісі мен сүйегі жоқ көксерке филесінің дайындалған бөліктерін қосып, балық дайын болғанша пісіріңіз. Құлақты пиязбен езілген бекон майымен дәмдеңіз, лавр жапырағын, қара бұрыш бұршағын, тұзды қосып, қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде майдалап туралған ақжелкенге себіңіз, жармаға бөлек қызмет етіңіз. Ботқаны дайындау үшін тары немесе күрішті сұрыптап, шайыңыз, ыстық өсімдік майына қыздырыңыз, сорпамен араластырыңыз және тұтқыр консистенцияға дейін пісіріңіз. Жартылай дайын ботқа сары май, шайқалған жұмыртқа, тұз қосып, илеп, дайын болғанға дейін буға пісіріңіз.