Құлақ бұрлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ұсақ балықтар (Руфь, алабұға) - 150 г, бурбот пен көксеркенің тамақ қалдықтары - әрқайсысы 60 г, картоп - 150 г, пияз - 25 г, ақжелкен тамыры - 5 г, май - 5 г, шөптер, қара бұрыш бұршақ, лавр жапырағы, тұз. Ұсақ балықтан және бурбот пен көксерке балықтарының тамақ қалдықтарынан дайындалған сорпаны сүзіп, оған қабығынан тазартылған картоп түйнектерін, пияздың қабығынан тазартылған бастарын, ақжелкенді салып, 20-25 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 10-15 минут қалғанда балық кесектерін, бұрыш, лавр жапырағы, тұз, май қосыңыз. Құлаққа балық кесектерімен, картоппен, пиязбен және шөптермен бірге қызмет етіңіз.