Балықшы құлағы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сорпа (құлақ) - 400 г, жаңа көксерке немесе бурбот - 30 г, картоп - 150 г, пияз - 20 г, май - 5 г, бұрыш бұршағы, лавр жапырағы, шөптер. Ұсақ балықтарды ішектен шығарыңыз, жақсылап шайыңыз, бурботты өңдегеннен кейін алынған тамақ қалдықтарымен біріктіріңіз және жоғарыда сипатталғандай мөлдір сорпаны дайындаңыз. Пісіру аяқталғаннан кейін сорпаны сүзіп алыңыз. Картопты тұтас түйнектері бар сорпаға, пиязды бастарына, дайындалған балық кесектерін (көксерке мен бурбот) салып, бетінде пайда болған көбікті алып тастап, 25-30 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 10-15 минут қалғанда бұрыш, лавр жапырағы мен тұз қосыңыз. Пісіру аяқталғаннан кейін сары майды сорпаға салыңыз. Құлаққа балық кесектерімен, картоппен, пиязбен және шөптермен бірге қызмет етіңіз. Сондай-ақ, балық аулау құлағын сом мен шортаннан дайындауға болады.