Балықшы құлағы (2 нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін Ұсақ өзен балықтары (руфь, минновтар, алабұға) - 800 г көксерке немесе бурбот - 250 г. пияз - 2 бас, ақжелкен - 1/2 тамыр, тұз, лавр, жапырақ, бұрыш бұршағы, аскөк, ақжелкен - дәміне қарай.
Сипаттамасы Ұсақ балықтарды ішектен шығарыңыз, желбезектерін алыңыз. мұқият шайыңыз, 3 бөлікке бөліңіз. Бір бөлігін суық сумен құйып, тұз қосып, баяу отта 30-40 минут қайнатыңыз (ұсақ балықтарды қабыршақтарын тазартпай пісіру керек). Сорпаны сүзіп, ондағы балықтың екінші бөлігін пісіріңіз. Сорпаны қайтадан сүзіп, ондағы балықтың үштен бір бөлігін пісіріңіз. Пиязды (тұтас бастары бар) сүзілген қайнаған сорпаға салып, тағы 15-20 минут пісіріңіз. Осыдан кейін, оған бұрын қабығынан тазартылған және жуылған көксерке немесе бурбот кесектерін, қара бұрыш дәндерін, лавр жапырағын, тұзды, ақжелкен тамырын батырып, баяу отта қайнатыңыз, көбікті мезгіл-мезгіл алып тастаңыз, балық толығымен дайын болғанға дейін. Картопты құлаққа пиязбен бірге пиязбен бірге салуға болады. Қызмет көрсетер алдында құлаққа майдалап туралған ақжелкен мен аскөк себіңіз.