Шампан қосылған құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Қажет: 600-900 г ақжелкен, алабұға және ақ балық (немесе бір тауық еті), 100 г ақжелкен мен балдыркөк тамыры, 2 кішкене шоқ жасыл пияз, 3 бұршақ хош иісті бұрыш, 1 лавр жапырағы, 50 г уылдырық (немесе 2-3 жұмыртқаның ерш), 0,5 лимон, жасыл аскөк шоғыры, 0,5 бөтелке құрғақ шампан.
Сипаттамасы (тағамдар: Орысша) Ұсақ балықты (немесе тауықты) тамыры, дәмдеуіштері және тұзы бар қақпақпен 2 сағат бойы баяу отта қайнатыңыз, қақтан тазартыңыз. Пайс уылдырығын 0,5 кесе суық сумен араластырыңыз, бір стақан ыстық балық сорпасын қосыңыз, араластырыңыз және алынған қоспаны құлаққа құйыңыз. Ағаш шпатламен бір жаққа 2 минут араластырыңыз да, 10-15 минутқа қойыңыз. Содан кейін құлақты майлық арқылы тартыңыз. Стерлетті тазалап, сүлгімен құрғатыңыз. Балық қорын қайтадан қайнатыңыз және оған стерлетті салыңыз. Балық жүзген кезде отты барынша азайтып, тағы төрттен бір сағат пісіріңіз. Содан кейін шампан құйыңыз және қайнатпай, құлақты оттан алыңыз. Балық кесектерін қыздырылған табақтарға салыңыз, қайтадан сүзілген құлақпен жабыңыз және аскөк себіңіз. Дәндер мен қабықтардан тазартылған лимон тілімдерін және майдалап туралған жасыл пиязды бөлек ұсыныңыз.