Гайдуцкидегі Солянка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 10-12 кептірілген саңырауқұлақ немесе 600 г жаңа піскен, 3 кг қой еті (артқы жағы, төс еті немесе жұмсақ ет), сорпаға арналған 1-2 түп тамыр, 1 кесе жидек (бүлдірген немесе таңқурай), 1 кг картоп, 3-5 сабағы жасыл пияз, 1 түйір ақжелкен, лимон қышқылы немесе сірке суы, 2 қарағай табаны, тұз.
Сипаттамасы Мұндай ходжеподж Болгарияда адамдар көп жиналатын мерекелерде дайындалады. Қойдың ұшасын үлкен қазанға қайнатады, оны ірі кесектерге бөледі (бассыз және ішек-қарынсыз). Мұндай сорпаны пикникте үлкен қазанда дайындауға кеңес бере аласыз. Етті қабықшалардан, сіңірлерден, майдан тазалаңыз, сүйектерді бөліп алыңыз, оларды кастрюльге салыңыз, 10 стакан су құйыңыз, қайнатыңыз және 1 сағат қайнатыңыз. Сорпаны терең кастрюльге құйыңыз, оған бөліктерге кесілген етті салыңыз да, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Содан кейін хош иісті тамырларды, ұсақ туралған картопты және сіңдірілген (немесе жаңа піскен) саңырауқұлақтарды, қарағайдың аяқтарын, дәкеге оралған жидектерді, пиязды, лавр жапырағын, дәміне қарай тұз бен қара бұрышты қосыңыз. Қажет болса, аздап су құйыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жауып, тағы 0,5 сағат пісіруді жалғастырыңыз. Қажет болса, аздап хош иісті шарап пен лимон қышқылын немесе лимон шырынын қосуға болады. Қызмет көрсетер алдында жидектер мен қарағайдың аяқтары бар түйінді алып тастаңыз, етті алып тастаңыз және біркелкі таратыңыз, табақтарға салыңыз және ыстық сорпаның үстіне құйыңыз.