Кеспе және пияз дәмдеуіштері қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Сиыр еті - 1 кг, пияз - 4 бас, көкөністер (сәбіз, балдыркөк, ақжелкен, пияз) - 250 г, картоп - 4 түйнек, май - 75 г, томат пастасы - 1 шай қасық, ақжелкен, қаймақ - 150 мл, ұнтақталған қара бұрыш - 2 г, ұнтақталған қызыл бұрыш - пышақтың ұшында, дәміне қарай тұз. Кеспе үшін: 2 жұмыртқа, ұн - 150 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Туралған сиыр етінің кесектерін салқын сумен құйыңыз, қайнатыңыз. Су қайнаған кезде көбікті алып тастаңыз, тазартылған және жуылған көкөністерді кастрюльге салыңыз да, көбікті мезгіл -мезгіл алып тастап, пісіріңіз. Ұннан, жұмыртқадан және тұздан қатты қамыр илеп, жұқалап (1-2 мм) жайып, кептіру үшін 10 минутқа қалдырыңыз, содан кейін орап, жұқалап тураңыз. Дайын етті алып тастаңыз, сорпаны сүзіп алыңыз, оған туралған картопты салыңыз, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін кеспені жауып, тағы 15 минут қайнатыңыз. Табада қыздырылған сары майға майдалап туралған пиязды құтқарыңыз, оған томат пастасы мен ұнтақталған қызыл бұрышты салыңыз, онымен сорпаны, тұзды дәмдеңіз, тағы 5 минут қайнатыңыз. Сорпаны жасыл ақжелкенге себілген қаймақпен бірге беріңіз. Сорпадан қайнатылған етті көкөніс гарнирі мен желкек қосылған бөлек тағам ретінде беруге болады.