Қоңыр тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Май - 75 г, ұн - 50 г, сәбіз - 50 г, ақжелкен тамыры -50 г, балдыркөк тамыры - 50 г, пияз - 50 г, сарымсақ - 3 түйір, лавр жапырағының 1/4 бөлігі, томат пастасы - 30 г, бұзау сүйектері (қант) - 1 кг, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Тазартылған көкөністерді жұқа тілімдерге кесіңіз. Майды қыздырыңыз, оған көкөністерді дәмдеуіштермен салыңыз да, көкөністер қызарғанша қуырыңыз, содан кейін ұнды қосып, тағы 15 минут қуырыңыз. Томат пастасы мен майсыз қызарған сүйектерді пештегі пісіру парағына салыңыз, сүйектерді жылы сумен жауып, 3-4 сағат пісіріңіз. Қайнау кезінде көбікті мезгіл-мезгіл алып тастаңыз. Содан кейін електен өткізіп, көкөністерді сүртіңіз. Қоңыр соус басқа соустар үшін негіз ретінде және әртүрлі тағамдарды дайындау үшін қолданылады.