Варшава стиліндегі колбалар - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг. сиыр еті, 400 г көкөніс, 500 г сиыр сүйегі, 60 г май, 30 г ұн, мускат жаңғағы, қызыл бұрыш, қара бұрыш, имбирь, майоран, тұз, 50 г тилсит немесе швейцариялық ірімшік.
Сипаттамасы (поляк тағамдары) Трипті пышақпен жақсылап тазалаңыз, жылы сумен бірнеше рет шайыңыз, тұзбен және щеткамен тазалаңыз, қайтадан шайыңыз. 2 - 3 рет суық су құйыңыз, қайнатыңыз, суды сүзіңіз, тыртықтың үстіне суық су құйыңыз. Көкөністерді шайыңыз. Сүйектерді жуыңыз, суық сумен жабыңыз, сорпаны пісіріңіз, 0,5 литр сорпаны құйыңыз, қалған бөлігіне қарынды салыңыз, жұмсақ болғанша пісіріңіз, көкөністердің жартысын пісірудің соңына дейін салыңыз. Трипені шамамен 4 сағат қайнатыңыз. Қалған көкөністерді жолақтарға кесіңіз, еріген сары майға салыңыз, 1/8 литр су құйыңыз және жұмсақ болғанша қақпақпен жабыңыз. 30 г майды ерітіңіз, оған ұнды ақшыл алтын түске дейін қызартыңыз, илеңіз, суық сорпамен сұйылтыңыз, қайнатыңыз. Дайын тыртықты оттан алыңыз, сорпада салқындатыңыз. Содан кейін алып тастаңыз, жұқа жолақтарға кесіңіз, тұздыққа салыңыз, көкөністерді қосыңыз (қоспаның қалыңдығы сорпаға ұқсауы керек), тұз, дәміне қарай бұрыш, мускат жаңғағын қосыңыз. Сорпа ыдысында қызмет етіңіз. Үгітілген ірімшік, қызыл бұрыш, ұнтақталған имбирь және майоранға бөлек қызмет етіңіз.