Варшава тіліндегі колбалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 200, көкөністер (Сәбіз, ақжелкен, пияз) 80, сиыр сүйектері 100, сары май 15, ұн 5, ірімшік 10, мускат жаңғағы, ұнтақталған қара және қызыл бұрыш, ұнтақталған имбирь, майоран, тұз.
Сипаттамасы Шрамды пышақпен мұқият қырып тастайды, бірнеше рет жылы сумен жуады, тұз себеді, щеткамен сүртеді, қайтадан 2-3 рет салқын сумен жуады, қайнатады, сүзеді және салқын сумен жуады. Сүйек сорпасын қайнатады, жартысын құйып, қалған сорпада қарынды шамамен 4 сағат қайнатады. Сорпа дайын болғанға дейін, дайындалған көкөністердің жартысы сорпаға салынады. Қалған көкөністер жолақтарға кесіліп, жұмсақ болғанша су қосып, еріген сары майға жіберіледі. Ұнды сары майда ашық алтын түске дейін қызартып, салқын сорпамен сұйылтып, қайнатуға рұқсат етіңіз. Дайын трипе сорпада салқындатылады, содан кейін жұқа жолақтарға кесіледі, тұздыққа салынады, көкөністер енгізіледі (Қоспаның тығыздығы сорпаның тығыздығымен бірдей болуы керек), тұздалған, дәміне қарай бұрыш пен мускат жаңғағы қосылған. Колбалар сорпа ыдысында беріледі. Үгітілген ірімшік, ұнтақталған қызыл бұрыш, зімбір және майоран бөлек беріледі.